Kategórie

Zobrazené produkty

Výrobcovia

Quatro

C.Scope MXL4 D - Lokátor inžinierskych sietí

MXL4D

C.Scope

Vaša cena: 1 219,83 € bez DPH

1 463,80 €s DPH

Výrobca: C.Scope

Lokátor inžinierskych sietí C.Scope MXL4 D - Nová vlajková loď lokátorov C.Scope

  • Režimy Power, Radio, Generátor a Scan
  • Automatické potlačenie interferencií
  • Dynamický pohybový senzor
  • Automatický denný test lokátora
  • Voliteľný záznam dát zo všetkých činnosti s lokátorom
  • LCD s vysokým rozlíšením
  • Automatická kalibrácia
  • Trojročná záruka

Viac detailov

C.Scope MXL4 D - Lokátor inžinierskych sietí

Nový lokátor C.Scope MXL4D je vysoko výkony a špeciálne navrhnutý na profesionálnu detekciu, identifikáciu a vysledovanie konkrétnych podzemných potrubí a káblov a to spoľahlivo a veľmi presne. Je uspôsobený, aby dokázal pracovať aj v miestach s veľkým počtom sietí. To je užitočné najmä pre tých, ktorí chcú presne identifikovať priebeh určitej inžinierskej siete medzi ďalšími vedeniami.

MXL4D je nabitý novými funkciami, ktoré umožňujú operátorom nájsť rýchlejšie a hlbšie všetky typy inžinierskych sietí. Všetky nové funkcie potom smerujú k tomu, aby bola znížená možnosť ľudskej chyby.

MXL4D lokátor je riadený výkonným signálnym procesorom. Pokročilý softvér umožňuje MXL4D dosiahnuť úroveň výkonnosti obvykle iba u geodetických prístrojov. MXL4 poskytuje lepšiu citlivosť detekcie signálu a lepšie potláčanie interferencií, takže lokátor je schopný detekovať najmenšie signály aj v oblastiach s vysokou hustotou inžinierskych sietí a veľkým množstvom elektromagnetických interferencií.

Použitie novej simultánnej frekvencie 33kHz a 131 kHz dáva MXL4D ešte väčšie sledovacie a detekčné schopnosti. Duálny signál je ideálny ako pre štandardné vyhľadávanie tak pre detekciu tých najhoršie identifikovateľných sietí ako sú napríklad opláštené optické vodiče. MXL4D má ale možnosť v režime Generátor využiť aj frekvencie 8 kHz a 512/640Hzpre špeciálne trasovanie.

Vlastnosti
  • Režim Power - na hľadanie vodičov pod napätím
  • Radio Mode - základný mód pre vyhľadávanie všetkých druhov sietí
  • Generátor Mode - Kombinovaná 33kHz a 131 kHz (kombinované použitie výrazne zlepšuje detekciu sietí)
  • Scan Mode - kombinuje všetky režimy dohromady
  • Automatické potlačenie interferencií - žiadne elektromagnetické rušenie nebude ovplyvňovať vašu prácu
  • Dynamický pohybový senzor
  • Automatický denný test lokátora
  • Voliteľný záznam dát zo všetkých činnosti s lokátorom
  • LCD s vysokým rozlíšením
  • Automatická kalibrácia, žiadne nastavovanie a žiadne pravidelné servisné kontroly
  • Trojročná záruka


ŠTYRI DETEKČNÉ MÓDY

MXL4D má štyri detekčné režimy, ktoré volíte podľa toho čo a kde chcete vyhľadávať. Každý režim má svoje špecifické použitie a výhody:


Režim POWER: je určený na vyhľadávanie elektrických vodičov pod napätím. Režim pracuje na základe sieťového kmitočtu.
Režim RADIO: detekuje všetky siete pomocou veľmi presnej pasívnej cievky vo vnútri lokátora. Na všetkých kovových inžinierskych sieťach sa indukuje elektromagnetické žiarenie. Vďaka tomu ste schopní všetky takéto siete až do hĺbky 2 metrov veľmi presne zamerať.
Režim GENERATOR: sa používa na detekciu 33kHz a 131 kHz signálu privedeného na vyhľadávanú sieť pomocou generátora MXT. Kombinácia vysokej frekvencie s 33 kHz signálom umožňuje skvele detekovať aj vodiče s veľmi malým priemerom. Režim Generátor sa tiež používa pri práci s C.Scope sondami pri vytyčovaní nekovových potrubí. Lokátor MXL4 je ale schopný používať ešte ďalšie dve pracovné frekvencie 8 kHz a 512/640Hz. Pracovná frekvencia 8 kHz sa využíva na dlhé trasovanie. Extrémne nízke pracovné frekvencie 512/640 Hz pre špeciálne vyhľadávanie najslabších vedení.
Režim ALLSCAN: detekuje všetky frekvencie a všetky typy signálov. Týmto režimom môžete detekovať neobvyklé signály, ktoré sa môžu objaviť v frekvenčných medzerách medzi konvenčnými režimami Power, Radio a Generator a využíva sa predovšetkým pri záverečnej kontrole pred zahájením výkopu.

Ľudská chyba často prispieva k tomu, že sa môže stať, že niektorá inžinierska sieť nebola správne identifikovaná. Nový lokátor MXL4D sa snaží všetky tieto možnosti, kedy môže obsluha urobiť chybu eliminovať. Na obmedzenie možnosti chyby slúži funkcia Dynamic swing senzor a denný automatický test. Možnosť protokolovania dát môže tiež poskytnúť neoceniteľnú spätnú väzbu do pracovných postupov vašich zamestnancov. Budete môcť ľahko identifikovať ich odborné nedostatky a vyriešiť ich treba následným dodatočným preškolením.

Presné meranie sily signálu (meraním prúdu): S MXL4D môžete sledovať skutočnú silu signálu! Pokiaľ použijete spolu s lokátorom MXL4, generátor signálu MXT4 dokážete od seba oddeliť jednotlivé siete bez ohľadu na ich hĺbku uloženia. Táto funkcia umožňuje od seba oddeliť jednotlivé siete ktoré by sa od seba dali inak identifikovať veľmi ťažko alebo vôbec.

Meranie hĺbky: Pri použití generátora MXT4 umožňuje lokátor ľahko merať hĺbky uloženia inžinierskych sietí pomocou jedného stlačenia tlačidla.

Dynamický pohybový senzor : Pokiaľ sa ukáže, že obsluha s lokátorom pri práci príliš "hojdá", zaznie varovný tón. To vám pomôže pri tom aby ste udržovali stále správnu vyhľadávaciu techniku.

Automatický denný test (ADST): MXL4D má komplexné vlastné testovacie obvody . ADST otestuje lokátor každý deň pri jeho prvom zapnutí a to vrátane prijímacích antén. Tento test ide ukladať a operátor s lokátorom má vždy istotu, že jeho prístroj je v úplnom poriadku av optimálnom stave na použitie.

DÁTA : MXL4D je k dispozícii s alebo bez možnosti záznamu dát. Verzia ktorá umožňuje zber dát vám bude denne zaznamenávať ako bol lokátor používaný. Zbernica je svojou kapacitou konštruovaná tak, aby zvládla 12 mesačnú prevádzku než budú dáta prepisované. Dáta môžu byť pred prepísaním uložené pomocou pripojenia cez USB. Dátová zásuvka je umiestnená v priestore batérie.

DATA LOG TRANSFER cez Bluetooth ™ : Zber dát MXL4D má ďalšiu možnosť využitia praktického zamerania vyhľadávaných sietí pomocou Bluetooth™ a vášho telefónu. C.Scope ponúka zadarmo na stiahnutie aplikáciu RELAY App ktorá využíva bezdrôtové pripojenie Bluetooth™ pre dátové protokoly z CXL pre smartfóny a tablety. Tie potom môžete poslať e-mailom na vaše PC na analýzu. To poskytuje veľmi praktický spôsob okamžitého prenosu dát z lokátora.

GPS MAPOVANIE cez Bluetooth™ : S MXL4D a voliteľnou inštaláciou Bluetooth™ môžete svoju prácu presne zaznamenávať do máp v Google vrátane záznamu meranej hĺbky atď.

DATA LOG ANALÝZA : protokoly a ich export do tabuliek a grafov, ktoré ilustrujú všetky aspekty používania.

LCD: MXL4D má veľký, jasne a ľahko čitateľný podsvietený LCD displej, namontovaný za ochrannú polykarbonátovú šošovku. Na displeji sa zobrazí režim detekcie, špičková úroveň signálu, sila signálu a stav batérie.

Odopínací reproduktor : Reproduktor je možné ľahko oddeliť pre použitie v hlučnom pracovnom prostredí stavieb, kde by použitie slúchadiel mohlo ľahko privodiť pracovný úraz. Reproduktor je možné pomocou stáčaného vodiča priložiť až k hlave.

Robustná a odolná konštrukcia : MXL4D je robustný a pritom veľmi ľahký. Využíva konštrukciu dvoch stien. Lokátor tiež spĺňa krytie IP 65 proti vniknutiu prachu a vody.

KALIBRÁCIA : MXL4D nevyžaduje pravidelné re-kalibrácie čo znižuje prevádzkové náklady.

SERVIS : C.Scope poskytuje kompletný servis v celej EÚ.

ZÁRUKA : MXL4D je dodávaný s trojročnou zárukou


Špecifikácia

Továrenské označenie : MXL4D LOCATOR
Označenie jednotlivých variantov:
• MXL4D Locator - ZXMXL4DCAT (základná dátová verzia)
• MXL4 DGB Locator s protokolovaním dát a Bluetooth ™

Rozmery
• 720mm x 280mm x 65mm
Hmotnosť
• 2,6 kg vr. batérie . 2,4 kg bez . batérie
Batérie
• 8 x " AA ( LR6 ) 40 hodín prerušované použitie pri teplote 20 ° C. Kompatibilný s NiMH nabíjacími batériami
Teplotný rozsah
• 20 º C až +50 º C

Prístroj má krytie IP65 a certifikát CE