Kategórie

Zobrazené produkty

Výrobcovia

Quatro

Testo 420 - Objemový prietokomer

0563 4200

4029547013416

Testo

Vaša cena: 2 480,00 € bez DPH

2 976,00 €s DPH

Výrobca: Testo

Nový prístroj na meranie objemového prietoku testo 420 je ľahké, presné a komfortné riešenie pre zaregulovanie objemových prietokov pri veľkoplošných vzduchotechnických výustkach (na strane sania aj výfuku). Len s 2,9 kg je to najľahší model na trhu. So svojim integrovaným usmerňovačom prúdenia zaručuje presné výpočty objemového prietoku u vírivých anemostatov.

Viac detailov

Testo 420 - Objemový prietokomer

  • Prístroj na meranie objemového prietoku pre väčšie stropné výustky meria objemový prietok, teplotu a relatívnu vlhkosť
  • S hmotnosťou 2,9 kg je obdivuhodne ľahký
  • Presné meranie aj u vírivých anemostatov vďaka integrovanému usmerňovaču objemového prietoku
  • Rýchla inštalácia, komfortná obsluha a možnosť vytvorenia protokolu priamo na mieste merania pomocou aplikácie pre chytré telefóny 
Prístroj sa skladá z vlastného meracieho prístroja testo 420, základného telesa sdržiakom na merací prístroj, na ktoré sa upevní merací nadstavec sintegrovaným usmerňovačom prúdenia. Tieto nástavce sa dodávajú v niekoľkých rozmeroch, viď nižšie.





S prístrojom na meranie objemového prietoku testo 420 pre väčšie vzduchové vpuste a výustky môžete rýchlo a presne vyhovieť hygienickým smerniciam a predpisom, ktoré sa týkajú kvality vzduchu. Spoľahlivo pomáha pri výpočte celkového objemového prietoku vzduchotechnickým zariadeniam v nemocniciach, kancelárskych alebo nebytových budovách.

Vysoká presnosť merania u vírivých anemostatov vďaka usmerňovaču objemového prietoku
Meranie objemového prietoku často prebieha u vírivých anemostatov. Prúdenie vzduchu je pri týchto výustkách často merané chybne kvôli zvieranému vzduchu.
So špeciálnym meracím nástavcom na meranie objemového prietoku testo 420 sa dajú tieto chyby merania podstatne redukovať. Integrovaný usmerňovač prúdenia upokojí turbulencie a zmení ich na takmer rovnomerný prúd vzduchu. Takto presne vypočíta objemový prietok v rozsahu od 40 … 4.000 m3/hod.

Výnimočne ľahký prístroj na meranie objemového prietoku s rýchlou inštaláciou

​Prístroj testo 420 s ergonomickými rukoväťami a naklápacím displejom má výnimočnú hmotnosť - menej ako 2,9 kg. Časté merania objemového prietoku vo veľkých priestoroch a tiež merania vykonávané nad hlavou je tak možné vykonávať s istotou a komfortne. Tlačidlo na základnom telese zaisťuje pritom jednoduché snímanie meraných hodnôt.

Merací nástavec štandardne dodávaný s prístrojom má rozmer 610 x 610 mm. Ako príslušenstvo ponúkame meracie nástavce aj v iných rozmeroch. Pre vzduchové vpusty a výustky, ktoré sa nachádzajú zvlášť vysoko, pomôže použitie nášho voliteľného statívu. Dá sa vysunúť až do 3,3 metrov. Vďaka napínacím výstuhám je inštalácia meracieho nástavca sintegrovaným usmerňovačom prúdenia vzduchu rýchla a jednoduchá. Kufor s kolieskami, ktorý je súčasťou dodávky, sa stará o bezpečnú prepravu.






Vytvorenie a odoslanie protokolov o meraní priamo na mieste merania

Využite ďalšiu praktickú funkciu a stiahnite si zadarmo našu aplikáciu „Testo 420“ pre chytré telefóny a tablety (iOS 7.1 / Android 4.3 alebo novší). Vďaka tejto aplikácii sa totiž dajú chytré telefóny a tablety pomocou Bluetooth použiť ako ďalší displej a diaľkové ovládanie. To je obzvlášť praktické pri použití statívu pri vysokých stropoch.
Aplikácia umožňuje meranie on-line u vzduchotechnických zariadení prostredníctvom funkcie Štart a Stop a ukladanie nameraných dát vo formáte txt. S aplikáciou môžete priamo na mieste vytvoriť protokol z merania. Výsledky meraní ako napríklad celkový objemový prietok a intervaly výmeny vzduchu môžu byť priamo priradené predlohám protokolu, špecificky podľa zákazníka. Pomocou funkcie Mail nakoniec odošlite svoje namerané hodnoty a protokoly. Výrazne tak ušetríte čas a zvýšite efektivitu.

Názov aplikácie: Testo 420 (App Store, Google Play)
Požiadavky na systém: iOS 7.1 / Android 4.3 alebo novší. Bluetooth 4.0.

Prístroj na meranie objemového prietoku s odnímateľným meracím prístrojom
Prístroj na meranie objemového prietoku pre vzduchotechnické zariadenia testo 420 je vybavený meracím prístrojom na zobrazenie nameraných dát.
Pre komfortné odčítanie nameraných hodnôt je možné prístroj sklopiť a odňať.

S meracím prístrojom testo 420 meriate rýchlosť prúdenia, objemový prietok, absolútny tlak, teplotu a relatívnu vlhkosť. Pri nízkych tlakoch sa stará o vyššiu presnosť automatického nulovania.

Na veľkom, podsvietenom displeji je možné všetky namerané hodnoty jednoducho odčítať. Pre analýzu a dokumentáciu je možné namerané dáta ukladať do pamäte a prostredníctvom pripojenia k aplikácii priamo na mieste merania vytvoriť protokoly z meraní na mobilnom telefóne alebo tablete. Správa nameraných dát na počítači prebieha úplne jednoducho a bez žiadneho dodatočného softvéru. Pripojenie k počítaču sa uskutočňuje pomocou Plug and Play.

Prístroj na meranie objemového prietoku testo 420 s integrovaným meracím prístrojom nebol vyvinutý iba na meranie objemového prietoku u väčších stropných výustok. Merací prístroj je možné od meracieho nástavca jednoducho odpojiť a použiť ho samostatne na meranie tlaku, prúdenia a objemového prietoku v kanáli. Ušetríte tak za obstaranie ďalšieho meracieho prístroja.
Pre meranie v kanáli musíte iba pripojiť Prandtlovu trubicu a pripojovacie hadičky (oboje je možné objednať ako príslušenstvo). Pri meraní v kanáli Vám pomôže časové a jednoduché zadaním geometrie kanála.





Rozsah dodávky
Objemový prietokový kryt testo 420 vrátane meracieho prístroja, kryt 610 x 610 mm, 5 x ťažné tyče, USB kábel, batérie, vozík a kalibračný protokol.


Technické dáta

NTC

Merací rozsah

-20 do +70 °C

Presnosť

±0,5 °C (0 až +70 °C)

±0,8 °C (-20 až +0 °C)

Rozlíšenie

0,1 °C

Doba odozvy

45 s (t₉₀)

Vlhkostný kapacitný senzor

Merací rozsah

0 do 100 %rF

Presnosť

±1,8 %rF + 3 % z mv at +25 °C

(5 do 80 %rF)

Rozlíšenie

0,1 %rF

Diferečný tlak

Merací rozsah

-120 do +120 pa

Presnosť

±2 % z mv + 0,5 pa pri +22 °C, 1013 hPa

Rozlíšenie

0,001 pa

Doba odozvy

1 s (t₉₀)

Absolútny tlak

Merací rozsah

700 do 1100 hPa

Presnosť

±3 hPa

Rozlíšenie

0,1 hPa

Doba odozvy

1 s

Objemový prietok

Merací rozsah

40 do 4000 m³/h

Presnosť

±3 % z mv + 12 m³/h pri +22 °C

1013 hPa (85 do 3500 m³/h)

Doba odozvy

1 s (t₉₀)

Rozlíšenie

1 m³/h

Hlavní technická data

Váha

2900 g

Rozměry

610 x 610 mm (Standard hood)

Provozní teplota

-5 do +50 °C

Systémové požadavky

vyžaduje iOS 12.0 nebo novější; vyžaduje Android 6.0 nebo novější; vyžaduje mobilní koncové zařízení s Bluetooth® 4.0

EU-/EG-směřnice

EU-nařízení 2014/30/EU

Typ baterie

AA tužková baterie (AlMn)

Životnost baterie

40 h

Rozměr displeje

Velikost displeje 3 x 5 palců

Funkce zobrazení

Dot matrix

Podsvícení displeje

with illumination

Rozhraní

Mikro - USB; Bezdrátová technologie Bluetooth® 4.0

Přenost dat

Bluetooth®

Dosah rádia

10 m

Pamět

2 GB (interní)

Skladovací teplota

-20 do +60 °C