Kategórie

Zobrazené produkty

Výrobcovia

Quatro

Testo 176 H1 - 4-kanálový záznamník teploty a vlhkosti

0572 1765

4029547011160

Testo

Vaša cena: 544,00 € bez DPH

652,80 €s DPH

Výrobca: Testo

Datalogger Testo 176 H1 umožňuje kontrolu teploty a vlhkosti v skladoch a budovách. S pomocou Testo 176 H1 ľahko zistíte, či sa Vám v dome, alebo byte tvorí pleseň z dôvodu nedostatočného vetrania, alebo kvôli poškodeniu budovy.

Viac detailov

Testo 176 H1 - 4-kanálový záznamník teploty a vlhkosti

Datalogger Testo 176 H1 umožňuje kontrolu teploty a vlhkosti v skladoch a budovách. S pomocou Testo 176 H1 ľahko zistíte, či sa Vám v dome, alebo byte tvorí pleseň z dôvodu nedostatočného vetrania, alebo kvôli poškodeniu budovy.

  • kontinuálne meranie a dokumentácia teploty, relatívnej vlhkosti a rosného bodu
  • záznam až dvoch hodnôt vlhkosti a teploty súčasne s externými sondami (voliteľné príslušenstvo na dokúpenie)
  • bezproblémové dlhodobé meranie: veľká kapacita pamäte až na 2 milióny nameraných hodnôt, životnosť batérii až 8 rokov
  • výber z troch verzii softvéru na vyhodnotenie dát v počítači: softvér ComSoft Basic sa dá stiahnuť bezplatne


Sú predpísané hodnoty vlhkosti a teploty v skladoch a budovách dodržiavané? Je pleseň v byte dôsledkom nedostatočného vetrania, alebo je spôsobená poškodením budovy? S dataloggerom Testo 176 H1 nájdete na tieto otázky rýchlu a spoľahlivú odpoveď!

Ku 4-kanálovému dataloggeru Testo 176 H1 sa dajú pripojiť až dve teplotné, alebo teplotno/vlhkostné sondy, ktoré sa dajú v miestnosti umiestniť podľa individuálnych potrieb. Máme pre Vás k dispozícii širokú ponuku externých sond. Zámok, ktorý je súčasťou dodávky, chráni Váš datalogger teploty a vlhkosti pred neoprávneným prístupom.

Komfort a bezpečnosť v každej situácii
Datalogger Testo 176 H1 pre teplotu a vlhkosť zaručuje vysoké zabezpečenie dát a spoľahlivé výsledky merania na základe moderných technológii pre meranie.

Okrem aktuálnych hodnôt teploty a vlhkosti ukazuje datalogger Testo 176 H1 na displeji naviac hodnotu rosného bodu (iba keď je pripojená sonda teploty/vlhkosti). Na displeji ľahko prečítate nastavenie hraničnej hodnoty, hodnoty min. a max., prekročenie hraničných bodov a stav batérie. Pre získanie rýchleho prehľadu teda nie je nutné pripájať datalogger k počítaču.

Vďaka veľkej kapacite pamäte až na 2 milióny nameraných hodnôt a tiež životnosti batérii až 8 rokov sa nemusí datalogger pripájať k počítaču až tak často, ani pri kratších (intenzívnejších) intervaloch merania. Užívateľ môže kedykoľvek sám jednoducho vymeniť AA batérie, ak je to potrebné. 

Oblasti použitia pre datalogger Testo 176 H1

  • monitorovanie a dokumentácia klímy budov
  • monitorovanie a dokumentácia teploty a vlhkosti v skladoch
  • pleseň v byte a dome? S pomocou Testo 176 H1 jednoducho zistíte, či sa Vám pleseň vytvára kvôli nedostatočnému vetraniu, alebo poškodeniu budovy


Programovanie a vyhodnotenie dataloggeru teploty

Pre naprogramovanie, stiahnutie a vyhodnotenie nameraných dát z Vášho záznamníku teploty na počítači máte na výber medzi trom verziami softvéru:

  • Softvér ComSoft Basic - bezplatné stiahnutie - pre rýchle naprogramovanie dataloggeru teploty a jednoduchú analýzu dát
  • Softvér ComSoft Professional - na dokúpenie - ponúka rôzne možnosti detailného vyhodnotenia teploty
  • Softvér ComSoft CFR 21 Part 11 - na dokúpenie - optimálny pre špeciálne požiadavky podľa CFR 21 Part 11 v oblasti liečiv


Pozor: na naprogramovanie dataloggeru potrebujete USB kábel, ktorý nie je súčasťou dodávky, v prípade potreby je ho možné dokúpiť. Prenos nameraných dát do počítača môže prebiehať buď cez USB kábel, alebo cez SD kartu (voliteľne k dokúpeniu).

Pleseň v byte, dome
Vlhké steny a stropy môžu byť následkom štrukturálneho poškodenia. Avška vo väčšine prípadou sú známkou nedostatočného vetrania. Akonáhle sa v byte objaví pleseň, obyvatelia predpokladajú, že vlhkosť prišla zvonku. Vzniká nespočetné množstvo sporov, ktoré hľadajú vinníka vzniku plesne. Je náročné presne určiť kto, alebo čo je zodpovedné za vznik plesne: obyvatelia, alebo poškodená konštrukcia budovy?

Datalogger teploty a vlhkosti Testo 176 H1 je ideálny na meranie vlhkosti v stenách a stropoch. Na vykonanie merania sa pripoja obe voliteľné sondy (na dokúpenie) - tepltnú/vlhkostú sondu a povrchvú teplotnú sondu - k dataloggeru Testo 176 H1 a následne sú dáta ukladané počas dlhšieho časové intervalu.

Na sledovanie rosného bodu vzduchu v miestnosti potrebuje vlhkostnú/teplotnú sondu. Povrchová sonda teploty prichytená ku stene meria iba povrchovú teplotu steny.

Interval rosného bodu, stanovený z hodnoty rosného bodu vzduchu v miestnosti a z povrchovej teploty steny poskytuje informáciu o tom, či bol vznik plesne spôsobený nedostatočným vetraním, alebo poškodením budovy. Pozn.: pre výpočet rosného bodu je potrebný softvér ComSoft Professional.

Dodávka obsahuje: Testp 176 H1 4-kanálový datalogger teploty a vlhkosti s dvoma konektormi pre externé sondy (NTC / kapacitná vlhkostná sonda), nástenný držiak, batérie a výstupný protokol z výroby*

*V zmysle paragrafu 505/90 zbierky zákonov o metrológii v platnom znení sa nejedná o kalibračný list.

Technické parametre Testo 176 H1
Technické dáta  
Pamäť 2.000.000 nameraných hodnôt
Prevádzková teplota -20 … +70 °C
Skladovacia teplota -40 … +85 °C
Typ batérie AA
Typ sondy / senzoru NTC, kapacitná vlhkostná sonda
NTC sonda  
Merací rozsah -20 ... +70 °C
Rozlíšenie 0,1°C
Presnosť ±0,2 °C (-20 ... +70 °C), ±0,4 °C (zvyšok rozsahu)
Kapacitný vlhkostný senzor  
Merací rozsah 0 ... 100 % rv*
Nie je vhodný na kondenzujúcu atmosféru. Pre kontinuálne použitie vo vysokej vlhkosti (>80 %rv pri ≤30 °C pre >12 hod., >60 %rv pri >30 °C pre >12 hod.) nás, prosím, kontaktujte na 0903 410 952
Rozlíšenie 0,1 % rv
Presnosť závisí na zvolenej sonde
Externé sondy  
Povinná externá sonda Áno
Možnost externej sondy Áno